wtorek, 19 lutego 2013

Bento 30

Wykończy mnie ten tydzień - apele, dyplomy, sprawozdania i rady. Nie ma mocnych, szybkie bento uzyskane z czyszczenia lodówki to jedyne wyjście w tej sytuacji:P


Makaron szpinakowy w sosie serowym z przyprawą włoską (chili, czosnek, grzybki, pomidor suszony i coś zielonego) + galaretka truskawkowa na deser. Niestety nie mam w tym tygodniu czasu na fantazje:/



Miłego dnia!

3 komentarze:

  1. Przyznaję, że tęsknię za galaretką i za żelkami :( niestety. Ale Japończycy (i w ogóle ludzie z krajów dalekiego wschodu) znaleźli na to kilka rozwiązań, bardziej znany agar w naszych szerokościach geograficznych i tapioka. Próbowałaś czegoś z tapioki? Ciekawa sprawa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tapiokę robiłam z mlekiem i płatkami owsianymi oraz dodawałam też jako zagęszczacz do sosów:)

      Usuń
  2. fenomenalna ta galaretka! ja nie jestem wegetarianką i faktycznie zjadam galaretkę ze smakiem, takiej z agaru jeszcze nie jadłam, ciekawa jestem smaku.
    Makaron wygląda apetycznie i pięknie. życzę mimo wszystko miłego tygodnia.
    Monika

    OdpowiedzUsuń