sobota, 6 października 2012

Bento 1


 
Pierwsze bento za mną!:) Dzisiaj postanowiłam zrobić bento wegetariańskie, przyrządziłam więc gołąbki z ryżem, marchewką i pieczarkami w sosie pomidorowym.



Na deser naleśniki z dżemem porzeczkowym i bananem + dodatki w postaci suszonych owoców (jabłko, śliwka i daktyle). Przyznam, że zazwyczaj, gdy dodawałam banana do naleśników, to znajdował się w towarzystwie serka i rodzynek, ale serek się skończył i przyszedł czas na nowy smak.


Nie wiem, czy przedstawia się apetycznie i tak, jak bento wyglądać powinno, ale smakowało pysznie:) Practice makes perfect.


Smacznego sobotniego popołudnia!

3 komentarze:

  1. fajnie zaadaptowane na lokalny grunt :) chyba też się skuszę na to pudełeczko

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. muszę się wybrać na zakupy do Smaków Świata, żeby stworzyć coś orientalnego. tymczasem polskie bento nie jest złe;)

      Usuń
  2. Bardzo fajne bento, a gołąbki wyglądają rewelacyjnie. :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń