Dzisiaj gościem programu jest kolor. Chyba zapiszę w kalendarzu i będę świętowała co roku dzień, w którym dostałam furikake w Kuchniach Świata. Muszę się w końcu wybrać do tego koreańskiego sklepu na Bielanach, ale poczekam na wypłatę:P
Mamy ryż w kolorze z posypką oraz pomidorki koktajlowe, chlebek żurawinowy, z którym chyba nie będę się rozstawać (oishii!) i jajko w kształcie cute króliczka.
A jutro napiszę Wam o moim nowym nabytku, który dotarł, oraz nowym nabytku, który się transportuje ^^. I w końcu będę mogła zaprezentować bento w nowych pudełkach :)
Jaki fajny ryż!!! Jak go zrobiłaś ='> Jak, jak?xDD Chleb żurawinowy?='> Ja zawsze jadam normalny...^^ Oooo, nowe zabawki masz?='D Koniecznie się musisz pochwalić=')) Czekam więc do jutra z niecierpliwością='))
OdpowiedzUsuńteż skakałam z uśmiechem nad tym ryżem zanim go zjadłam^^ kupiłam farbę spożywczą i voila. Zabawkę mam nową jedną, druga jeszcze do mnie idzie (ale już o niej śnię i czekam z niecierpliwością, gdyż to jedna z moich wymarzonych).
UsuńSorry I cannot read polish. The rice looks so interesting, red in colour. What is it made of?
OdpowiedzUsuńI used rice for sushi and added about 4 drops of intense red icing colour (special for food).
UsuńThere's a google translator on the right, I know it's far from perfect, but gives some clue;)
O sposób barwienia ryżu już nie pytam, bo w komentarzu odpowiedź. Wygląda trochę jak lawa ^^. Taki czerwony ryż to musi być być niezła wizualno-smakowa dawka energii. Czekam na nowe nabytki ;p.
OdpowiedzUsuńIntrygujący kolor. :) Ciekawam tych Twoich nowych nabytków. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńRyż wygląda niesamowicie! Dzięki temu bento zyskało swój pazur ;)
OdpowiedzUsuńjak barwiłaś ryż? wyszedł cudnie! chlebek żurawinowy i ja wielbię! o furikake właśnie mi przypomniałaś, ja też muszę zacząć częściej używać :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
Kupiłam farbę spożywczą (występuje w różnych kolorach), dostałam ją w Kuchniach Świata. I jest do tego bardzo wydajna, polecam:)
UsuńPozdrawiam
Nie wiem czemu, ale ryż skojarzył mi się z sekihan :)Chociaż jest baaaardziej czerwony :)
OdpowiedzUsuńsekihan - nawet nie wiedziałam o takim sposobie przygotowywania ryżu. Z pewnością wersja zdrowsza niż zwykły barwnik, muszę kiedyś wypróbować:)
Usuń