wtorek, 8 stycznia 2013

Bento 22



Dzisiaj gościem programu jest kolor. Chyba zapiszę w kalendarzu i będę świętowała co roku dzień, w którym dostałam furikake w Kuchniach Świata. Muszę się w końcu wybrać do tego koreańskiego sklepu na Bielanach, ale poczekam na wypłatę:P

Mamy ryż w kolorze z posypką oraz pomidorki koktajlowe, chlebek żurawinowy, z którym chyba nie będę się rozstawać (oishii!) i jajko w kształcie cute króliczka.




A jutro napiszę Wam o moim nowym nabytku, który dotarł, oraz nowym nabytku, który się transportuje ^^. I w końcu będę mogła zaprezentować bento w nowych pudełkach :)

11 komentarzy:

  1. Jaki fajny ryż!!! Jak go zrobiłaś ='> Jak, jak?xDD Chleb żurawinowy?='> Ja zawsze jadam normalny...^^ Oooo, nowe zabawki masz?='D Koniecznie się musisz pochwalić=')) Czekam więc do jutra z niecierpliwością='))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też skakałam z uśmiechem nad tym ryżem zanim go zjadłam^^ kupiłam farbę spożywczą i voila. Zabawkę mam nową jedną, druga jeszcze do mnie idzie (ale już o niej śnię i czekam z niecierpliwością, gdyż to jedna z moich wymarzonych).

      Usuń
  2. Sorry I cannot read polish. The rice looks so interesting, red in colour. What is it made of?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I used rice for sushi and added about 4 drops of intense red icing colour (special for food).
      There's a google translator on the right, I know it's far from perfect, but gives some clue;)

      Usuń
  3. O sposób barwienia ryżu już nie pytam, bo w komentarzu odpowiedź. Wygląda trochę jak lawa ^^. Taki czerwony ryż to musi być być niezła wizualno-smakowa dawka energii. Czekam na nowe nabytki ;p.

    OdpowiedzUsuń
  4. Intrygujący kolor. :) Ciekawam tych Twoich nowych nabytków. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ryż wygląda niesamowicie! Dzięki temu bento zyskało swój pazur ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. jak barwiłaś ryż? wyszedł cudnie! chlebek żurawinowy i ja wielbię! o furikake właśnie mi przypomniałaś, ja też muszę zacząć częściej używać :)
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kupiłam farbę spożywczą (występuje w różnych kolorach), dostałam ją w Kuchniach Świata. I jest do tego bardzo wydajna, polecam:)
      Pozdrawiam

      Usuń
  7. Nie wiem czemu, ale ryż skojarzył mi się z sekihan :)Chociaż jest baaaardziej czerwony :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. sekihan - nawet nie wiedziałam o takim sposobie przygotowywania ryżu. Z pewnością wersja zdrowsza niż zwykły barwnik, muszę kiedyś wypróbować:)

      Usuń